Madrid: Şase proxeneţi români încasau 35.000 de euro lunar, "taxă" de la prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şase, în frunte cu liderul bandei şi locotenentul său, au fost arestaţi după ce Poliţia a primit plângerile formulate de patru prostituate românce.

Agenţii Poliţiei Naţionale au anihilat o organizaţie de proxeneţi români care exploata peste 40 de femei în Comunitatea Madrid. Victimele trebuiau să plătească proxeneţilor o "taxă" săptămânală de 200 de euro pe săptămână, pentru a fi "lăsate" să exercite prostituţia în diferite puncte din regiune. În operaţiunea poliţiştilor au fost arestaţi şase membri ai bandei, îpreună cu lideru acesteia şi locotenentul său, unul din cei mai activi membri ai grupului, scrie adevarul.es.

Femeile trebuiau să achite "taxa de protecţie" de 200 de euro pe săptămână, pentru a se putea prostitua în poligonul industrial Marconi, din Madrid, într-un alt poligon din Alcala de Henares, ca şi în parcul madrilen Casa de Campo.

Investigaţiile au fost demarate în august, anul trecut, când patru tinere de naţionalitate română au depus plângere la Poliţie, împotriva unor compatrioţi care le obligau să plătească o taxă săptămânală pentru a fi lăsate în pace să-şi practice "meseria".

Proxeneţii "câştigau" 35.000 de euro lunar

În fruntea bandei de români, implicată şi în alte activităţi infracţionale, pe lângă proxenetism, era unul dintre cei şase arestaţi, care exercita un control "feroce", scrie sursa citată, asupra femeilor. Victimele erau controlate permanent de către membrii bandei, în zone bine delimitate şi cu orar de "funcţionare" bine stabilit.

Cu această activitate ilicită, proxeneţi români obţineau venituri de 35.000 de euro pe lună. Investigatorii au descoperit că, după ce "încasau" taxele săptămânale, arestaţii se duceau în magazine de marcă, de unde achiziţionau numeroase produse pe care le plăteau cu bani gheaţă. Cei şase au fost puşi la dispoziţia justiţiei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite