O fostă prostituată româncă ar putea fi despăgubită de statul spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă ar putea fi despăgubită de statul spaniol cu câteva sute de mii de euro, dacă s-ar adresa instanţei în cazul "Monstrul de Machala". În anul 2004, după ce a obţinut permisul

O româncă ar putea fi despăgubită de statul spaniol cu câteva sute de mii de euro, dacă s-ar adresa instanţei în cazul "Monstrul de Machala". În anul 2004, după ce a obţinut permisul de rezidenţă, un cetăţean ecuadorian cu antecedente penale a violat şi a ucis o studentă spaniolă. Ecuadorianul ispăşeşte o pedeapsă de 45 de ani de închisoare: 32 de ani pentru crima comisă şi 13 ani pentru agresiune sexuală şi tentativă de omor asupra româncei.

I.M.O., de origine română, care practica prostituţia în Spania, a fost agresată şi violată de Gilbert Antonio Chamba, de origine ecuadoriană, cu numai două luni înainte ca acesta să o ucidă pe studenta spaniolă. Denunţul tinerei românce a înlesnit poliţiei identificarea şi arestarea autorului crimei. Ea a fost martorul cheie pentru acuzarea "Monstrului" din Lleida.

Românca a renunţat la prostituţie

În 24 noiembrie 2004, a fost găsit cadavrul studentei Maria Isabel Bascuniada. După numai o săptămână, Gilbert Antonio Chamba, în vârstă de 43 de ani, cu antecedente penale în ţara sa, a fost reţinut. Ulterior, s-a descoperit că era un asasin în serie, condamnat în Ecuador pentru nu mai puţin de opt crime şi violuri.

Părinţii fetei ucise au dat statul spaniol în judecată şi au avut câştig de cauză. Ei vor fi despăgubiţi cu suma de 236.000 de euro, bani care acoperă daunele provocate de neglijenţa sistemului spaniol, care a acordat rezidenţă unui criminal.

Contactat de ziarul "Adevărul", avocatul familiei victimei spaniole, Francesc Sapena, a mărturisit că românca ar avea toate şansele să fie despăgubită şi ea de statul spaniol, dacă ar apela la instanţă. Din datele oferite de Tribunalul din Lleida, românca a intrat în programul de protecţie a martorilor, a renunţat la prostituţie, şi-refăcutviaţa şi nu mai poate fi contactată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite