Spania: A vrut să ucidă primul român care i-a ieşit în cale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: A vrut să ucidă primul român care i-a ieşit în cale
Spania: A vrut să ucidă primul român care i-a ieşit în cale

Un tânăr spaniol din Sevilla a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru un atac cu motivaţie xenofobă.

Spaniolul R.H.G. (24 de ani), din Sevilla, a avut o altercaţie cu un grup de români, fiind rănit la obraz. Furios, s-a îndreptat spre un bloc de apartamente din cartierul Aznalcóllar, unde ştia că locuiesc mai multe persoane de origine română.

La intrarea în clădire l-a întânit pe N.D., pe care l-a întrebat dacă este român. La răspunsul afirmativ al bărbatului, acuzatul a scos un cuţit cu care a încercat să-l înjunghie. Acesta s-a ferit, însă a doua lovitură a fost mai precisă, cuţitul înfigându-se între costele lui N.D.

Conform tribunalului, R.H.G. l-a atacat pe românul N.D. doar pentru că a fost prima persoană de această naţionalitate care i-a ieşit în cale, fără a ţine cont că victima nu avea nicio legătură cu bărbatul care îl rănise pe spaniol anterior.

Pentru atacul spaniolului, cu clară tentă xenofobă, procuratura a cerut o pedeapsă de opt ani de închisoare, însă judecătorii au acordat doar trei ani şi jumătate.

Află care au fost motivele invocate de judecători pentru reducerea pedeapsei spaniolului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite