Se pregăteşte o lege care va duce la dispariţia taberelor de ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunea Lombardia s-a găsit o soluţie pentru eliminarea taberelor ilegale de ţigani, soluţie care în curând s-ar putea lărgi la nivel naţional. Conform unei legi locale propuse

În regiunea Lombardia s-a găsit o soluţie pentru eliminarea taberelor ilegale de ţigani, soluţie care în curând s-ar putea lărgi la nivel naţional.

Conform unei legi locale propuse de responsabilul pe probleme de amenjarare a teritoriului, Davide Boni (Liga Nordului), nicio localitate nu va putea găzdui o tabără de nomazi fară acordul primăriilor limitrofe.

Lucru aproape imposibil de obţinut, dat fiind că fiecare localitate are cel puţin patru-cinci vecini şi este suficient refuzul unuia pentru ca tabăra să nu fie înfiinţată.

Măsura a fost deja aprobată de Consiliul Regiunii Lombardia şi "va fi pusă în practică cât de curând", aşa cum declară Boni. "Nimeni nu are nevoie de aceste tabere, nici ei (rromii, n.r.), nici noi. Sunt doar focare de infecţie, locuri la marginea dintre legal şi ilegal. Cine vrea să stea în Italia trebuie să obţină rezidenţa şi să respecte legea, aşa cum fac toţi", completează Boni. (Cornel Toma, Milano)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite