Nu pot reveni în Spania cu copilul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Alvarez, un cetăţean spaniol, a vizitat România împreună cu soţia şi copilul, în vârstă de un an. La întoarcerea în Spania, pe aeroportul din Bucureşti, familia a

Daniel Alvarez, un cetăţean spaniol, a vizitat România împreună cu soţia şi copilul, în vârstă de un an. La întoarcerea în Spania, pe aeroportul din Bucureşti, familia a fost oprită recent de poliţia de frontieră pentru controlul documentelor.

Conform declaraţiilor date de tată în ziarul "La Verdad", autorităţile din România i-au comunicat că documentele minorului nu sunt complete şi, din acest motiv, până la clarificarea situaţiei, familia nu poate părăsi ţara.

La punctul de control al documentelor de calătorie, în aeroport, părinţilor li s-a cerut să prezinte paşaportul copilului, un document care, conform afirmaţiilor tatălui, nu le-a fost solicitat atunci când au ajuns pe teritoriul românesc.

La intrarea în România, spaniolii nu au întâmpinat nicio problemă, prezentând paşapoartele părinţilor, cartea de familie, în care micul Manuel figura ca fiu al celor doi, născut în Elche, provincia Alicante, având cetăţenie spaniolă, precum şi cardul sanitar european şi carnetul de vaccinări al copilului.

După numeroase telefoane date la Ambasada Spaniei din Bucureşti şi după trei ore de discuţii, părinţii au reuşit să convingă serviciile sociale din România să nu le ia copilul în custodie temporară. Daniel Alvarez a depus o plângere oficială la Ambasada Spaniei, afirmând că se află într-o situaţie administrativă litigioasă, din care nu ştie cum şi când va putea ieşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite