Fostul căpitan al naţionalei României de polo, lider la o echipă spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin joacă polo în Spania dinn adolescenţă. FOTO: I. TUDORANCESCU
Florin joacă polo în Spania dinn adolescenţă. FOTO: I. TUDORANCESCU

Sportivul joacă acum pentru CN Terrassa. Românul şi coechipierii săi luptă ca să devină campioni naţionali la polo în Spania anul acesta.

Florin Bonca (38 de ani), din Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj, a fost atacant la echipa de polo Crişul Oradea până la vârsta de 18 ani. În 1991, s-a transferat la clubul spaniol CN Martianez, din Tenerife, Insulele Canare.

După o lungă perioadă petrecută la alte două cluburi spaniole, românul a ajuns acum cinci sezoane la echipa la care activeazã în prezent, CN Terrassa, în Catalunya.

Florin Bonca a fost convocat de multe ori la echipa naţionalã de polo a României, participând la Campionatele Mondiale de la Roma (1994), Barcelona (2003), Montreal (2005) şi la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996). În 2008, s-a retras din Naţională, predând şi banderola de căpitan.

Rezultate execelente

„În urmă cu cinci ani aveam mare nevoie de un lider care să le insufle seriozitate şi motivaţie colegilor. Cu Florin am reuşit să ne calificăm pentru competiţiile europene de trei ori", afirmă mulţumit Dani Nart, antrenorul echipei CN Terrassa. Nart se declară încântat să-l aibă în formaţie pe român, apreciindu-i atât forma fízică desăvârşită, cât şi bagajul tehnic cu care a venit din România.

La clubul spaniol, Florin a obţinut cele mai bune rezultate din cariera sa, echipa reuşind să ajungă în finala Cupei Regelui în 2006, în semifinale la Lan Trophy şi să ocupe în prezent locul al doilea în Liga Spaniolă de Polo de anul acesta.

Vezi aici cea mai fierbinte dorinţă a lui Florin Bonca, înainte de a se retrage din sport.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite