FOTO Iată antichităţile "de 300 de milioane de euro" furate de doi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia catalană a dat publicităţii imagini cu obiectele furate FOTO Mossos D’Esquadra
Poliţia catalană a dat publicităţii imagini cu obiectele furate FOTO Mossos D’Esquadra

Potrivit cotidianului "El Mundo", poliţiştii din Tarragona au arestat, marţi, doi români, acuzaţi că au furat obiecte de colecţie din casa unui nobil spaniol.

Cei doi fuseseră angajaţi de colecţionarul spaniol să se ocupe de curăţenia locuinţei în care erau depozitate obiectele. Păgubitul, Llorenç Jaume Grau, s-a plâns poliţiştilor că obiectele sustrase erau în valoare de, nici mai mult nici mai puţin, 300 de milioane de euro. Valoarea declarată de Grau a trezit până şi poliţiştilor catalani semne de întrebare.

Aceştia se întreabă cum a fost posibil ca Llorenç Jaume Grau să ţină, în casă, o asemenea colecţie, fără a avea sisteme performante de securitate şi fără măcar a fi încheiat o poliţă de asigurare. Pentru a se elucida asupra valorii reale a obiectelor, autorităţile au solicitat opinia unui expert în antichităţi.


Printre obiectele furate, în mare parte recuperate de la domiciliul celor doi fraţi români, se numărau medalii din argint şi numeroase bijuterii (şapte diademe încrustate cu pietre prețioase, cercei cu diamante, perle şi rubine, etc) majoritatea din secolul al XII-lea, tacâmuri și tăvi de argint.
Cei doi fraţi români, de 20 de ani şi respectiv 24 de ani, care locuiau în satul catalan Riudoms, se află în custodia poliţiei catalane.

Vezi aici GALERIE FOTO cu obiectele furate

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite