Un politician spaniol acuză: "Ţiganii expulzaţi din Franţa au invadat Barcelona"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un controversat politician de extremă dreaptă catalan spune că ţiganii români expulzaţi de Sarkozy au început deja să sosească în Barcelona şi cere expulzarea acestora.

Preşedintele partidului Plataforma per Catalunya (PxC), "Platforma pentru Catalunya", Josep Anglada, a declarat că "mai mulţi militanţi din partidul nostru au observat sosirea masivă de imigranţi ţigani români în autogările din Barcelona în ultimele zile cu autocare provenind din Franţa. Au fost alungaţi de politica de control a imigraţiei a Guvernului Franţei şi s-au refugiat în Barcelona", relatează E-Noticies.

Politicianul ultranaţionalist a cerut Guvernului Autonom al Catalunyei "repatrierea imediată a imigranţilor ilegali" şi a criticat "politica-mediatică" a socialiştilor şi popularilor din ultimii 15 ani. Totodată, Anglada crede că "imigranţilor trebuie să li se ceară un certificat medical pentru a li se autoriza şederea în Spania" iar delincvenţii ar trebui expulzaţi.

"Spania întreţine 6 milioane de imigranţi într-o ţară cu 5 milioane de şomeri"

În acelaşi timp, liderul şi fondatorul PxC a reamintit că "Statul nu are bani pentru a-şi suporta propriul nivel de cheltuieli şi unica soluţie pe care a găsit-o a fost aplicarea de noi impozite claselor muncitoare, blocarea pensiilor, scăderea salariilor funcţionarilor, reducerea ajutoarelor sociale, în timp ce acelaşi Stat întreţine 6 milioane de imigranţi într-o ţară cu 5 milioane de şomeri".

Citeşte pe adevarul.es cine este Josep Anglada şi de ce fapte a fost acuzat în trecut.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite