Un pictor român în garda regală spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul Romeo Niram (34 de ani), originar din Bucureşti,  a fost numit locotenent în garda regelui Spaniei, Juan Carlos I. Compatriotul nostru le va face cadou prinţilor de Asturia un tablou.Pentru prima dată în istoria monarhiei spaniole, un străin a fost admis în garda regală Reales Tercios, care aparţine de Ministerul de Interne.

În luna martie, locotenent-colonelul gărzii regale spaniole Reales Tercios, Miguel Angel Galan Segovia, a văzut câteva dintre lucrările pictorului român Romeo Niram.

„Am rămas impresionat de tablourile lui Romeo şi am ordonat subalternilor mei să cerceteze activitatea artistului român”, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul“, colonelul Segovia.

I-au dat uniformă

Ofiţerul l-a cunoscut personal pe Romeo Niram. Apoi, l-a prezentat generalului ­ Jose Manuel Fuentes Cabrera, preşedintele gărzii Reales Tercios.

Generalul i-a propus artistului român să facă parte din garda regală şi să picteze un tablou pentru prinţii de Asturia, Felipe şi Letizia, cu ocazia aniversării a cinci ani de  la căsătorie.

În urmă cu şase zile, Romeo Niram a primit uniforma, iar două zile mai târziu a fost numit locotenent în garda Reales Tercios şi i-au fost înmânate documentele oficiale.

„Este o onoare pentru noi faptul că un artist de talia lui Romeo Niram face parte din gardă. A fost admis în rândul nostru nu numai pentru că a acceptat să picteze tabloul prinţilor, ci şi pentru remarcabilul efort pe care l-a făcut pentru promovarea artei”, a precizat colonelul.

„Poarta Sărutului” în palatul regal

Romeo Niram a terminat, vineri, tabloul pe care îl va dărui prinţilor Felipe şi Letizia. Lucrarea se intitulează „Poarta Sărutului din Asturia”. Tabloul a fost realizat pe pânză de in şi are lungimea de doi metri. Înălţimea picturii este de 1,40 metri. Rama a fost realizată de artistul plastic român Bogdan Ater şi este o reproducere a lucrării „Poarta Sărutului” semnată de Constantin Brâncuşi.

„În realizarea tabloului am folosit elemente din operele mai multor artişti. Am vrut să fac o conexiune între renaştere, suprarealism şi abstract. Am dorit ca «Poarta Sărutului» a lui Brâncuşi să fie aşezată în palatul regal alături de operele realizate de nume cunoscute ale artei universale”, ne-a declarat Romeo Niram. La sfârşitul acestei luni, artistul român le va înmâna prinţilor tabloul. Romeo Niram va picta un alt tablou, pe care i-l va face cadou regelui Spaniei, Juan Carlos I. Evenimentul va avea loc în luna septembrie a acestui an.

image

Este o onoare pentru noi faptul că un artist de talia lui Romeo Niram face parte din gardă.

image


Miguel Angel Segovia
locotenent-colonel
în garda regală spaniolă

Născut la Bucureşti

Pictorul român Romeo Niram (34 de ani), este originar din Bucureşti şi a plecat din România în urmă cu opt ani. S-a stabilit în capitala Portugaliei, Lisabona, unde a pictat peste 300 de tablouri.

În cei şapte ani în care a trăit în capitala portugheză a organizat 96 de expoziţii în Franţa, Germania, Spania, Portugalia, Israel şi Turcia. În urmă cu un an, pictorul s-a mutat în Madrid.

adevarul.es Click AICI pentru galerie foto!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite