20 de persoane, în 80 de metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa unui loc de muncă (şomajul a crescut cu 73% printre imigranţi) face ca mulţi străini să opteze să locuiască alături de alţi 10 sau chiar 20 de persoane sub acelaşi acoperiş,

Lipsa unui loc de muncă (şomajul a crescut cu 73% printre imigranţi) face ca mulţi străini să opteze să locuiască alături de alţi 10 sau chiar 20 de persoane sub acelaşi acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

Aceste aspecte au fost sesizate de către organizaţii non-guvernamentale, cum ar fi Caritas, care avertizează că perioada de criză economică prin care trece Spania va determina imigranţii, să-şi închirieze câte un pat în apartamente pe care le vor împărţi cu mai multe persoane.

După cum informează surse din cadrul ONG-ului, în Valencia s-au întâlnit deja cu situaţii în care, pentru 30 de euro pe lună, un imigrant închiriază un pat într-un apartament de trei camere şi o bucătarie pe care o foloseşte în ture cu ceilalţi 15-20 de colegi de apartament.

Aceste cazuri sunt denunţate, în special, de către vecini. Ultimul caz pentru care au fost sesizat Caritas a fost cel al unor 25 de români care locuiau într-un apartament de 70 metri pătraţi din Valencia, pentru care plăteau împreună 1.200 de euro. Vecinii au sesizat serviciile sociale în momentul în care au văzut că s-au acumulat atâtea persoane în respectivul apartament încât îi vedeau dormind în balcoane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite