Nicuşor, românul de la Real Madrid: "Vreau să joc pentru ţara mea!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Gheorghe Hagi (1990-1992), România are, după aproape 20 de ani, un nou fotbalist la Real Madrid: Nicuşor Craiu, un junior de 12 ani face senzaţie la grupele de copii ale "galacticilor".

Cu 830.000 de români în Spania, era o chestiune de timp până la apariţia primilor sportivi de naţionalitate română pe pământ iberic.

Cea mai numeroasă comunitate de imigranţi din Spania a dat deja o gimnastă Spaniei, Cristiana Mironescu Iancu (17 ani), care a fost naturalizată şi a reprezentat Spania la Campionatele Mondiale de Gimnastică.

Încet-încet, românii au început să se facă remarcaţi şi în sportul-rege. Florin Andone (17 ani), de la Castellon, este în vizorul mai multor cluburi importante din Primera şi a debutat în această lună la Naţionala U18 a României. Bogdan Andrei Burlă (14 ani), este un arădean pentru care Osasuna încearcă să schimbe regulile Federaţiei Spaniole, pentru a-l putea legitima.

Un nume nou pe lista sportivilor români din Spania

Aceştia sunt doar câţiva dintre românii care încearcă să-şi facă o carieră şi un nume departe de ţara natală. Acum, un nou nume se adaugă listei de sportivi români cu viitor promiţător în Spania. Nicuşor Alexandru Craiu (12 ani), din Galaţi, este, din vara trecută, jucător la juniorii lui Real Madrid, după ce a făcut senzaţie la grupele de copii ale altui club madrilen, Rayo Vallecano.

Atacantul reprofilat mijlocaş a acordat un interviu site-ului Federaţiei Române de Fotbal, în care povesteşte cum a ajuns la Real Madrid, de ce vrea să joace în naţionala României şi care sunt principalele sale calităţi fotbalistice.

Citeşte pe adevarul.es INTERVIUL şi află cum este caracterizat fotbalistul pe site-ul oficial al lui Real Madrid

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite