Muzicanţii stradali români din Madrid riscă amenzi de 750 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă va fi votată ordonanţa de urgenţă ce interzice "activităţile stradale în care se folosesc instrumente muzicale, elemente de percuţie, amplificare şi reproducere sonoră", cântăreţii ambulanţi vor fi amendaţi cu câte 750 de euro.

750 de euro amendă pentru cântatul pe stradă? Vestea că noua ordonanţă municipală contra zgomotului îi va putea sancţiona pe cântăreţii stradali din capitala Spaniei a mobilizat acest colectiv, care se teme că penuriei de locuri de muncă i se mai adaugă acum şi posibila persecuţie a poliţiei municipale şi ameninţarea că le vor fi confiscate instrumentele.

Muzicanţii stradali şi-au înfiinţat chiar şi o asociaţie, "Asociaţia Muzicanţilor din Madrid", pentru a încerca să împiedice noua normă să fie votată, scrie El Pais.

Vezi ce personalitate, fan declarat al muzicii stradale, ar putea împiedica amendarea muzicanţilor români

Cert este că articolul 41 din Ordonanţa Zgomotului, care încă este în faza de prelucrare, spune clar şi răspicat: "Nu se vor permite pe străzile publice activităţi în care vor fi folosite instrumente muzicale, elemente de percuţie, amplificare şi reproducere sonoră".

Citeşte pe adevarul.es ce cântăreţii stradali români şi spanioli

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite