Spania: Muzica populară s-a vândut cel mai bine în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, Vasile Bindeanu a vândut cel mai bine muzica populară. FOTO: ADRIAN DINU
Anul trecut, Vasile Bindeanu a vândut cel mai bine muzica populară. FOTO: ADRIAN DINU

La standurile cu muzică românească, albumele de folclor rămân cele mai rentabile. Totuşi, din cauza pirateriei şi a recesiunii, vânzarea de CD-uri a scăzut puternic anul trecut.

Datele unui raport prezentat de curând de Federaţia Internaţională a Industriei Discografice arată că vânzările de muzică au înregistrat anul trecut în Spania o scădere cu 17%, comparativ cu 2008.


Şi muzica românească vândută în Spania se situează pe aceeaşi pantă descendentă. Vasile Bindeanu (49 de ani), proprietarul magazinului de muzică românească „Transilvania Music", din Alcala de Henares, Comunitatea Madrid, unul dintre puţinele care comercializează CD-uri originale, susţine că vânzările au scăzut cu aproape 40%. „În 2009, am vândut cam 60% din cât am vândut în 2008", susţine românul, originar din Câmpia Turzii.

Românii preferă selecţiile muzicale

Manelele nu au mai fost în topul preferinţelor românilor din Spania, după ce, ani de zile, reprezentau cel mai căutat gen. „Cel mai bine s-a vândut muzica populară de petrecere. Cea mai căutată a fost cea din zona Ardealului", afirmă Vasile Bindeanu.

Conform spuselor sale, „românii preferă selecţiile muzicale în locul albumelor unui anumit interpret". În ultima perioadă, artiştii preferaţi de compatrioţii din Spania sunt Ghiţă Munteanu, Puiu Codreanu şi Alex de la Orăştie.

Află aici ce cântăreţi români au priză la spanioli

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite