1,2 milioane de imigranţi ilegali în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 ianuarie 2008, aproape 5,2 milioane de străini erau luaţi în evidenţă de primăriile din Spania, în baza reşedinţei pe teritoriul spaniol. Dintre aceştia, doar 3,9 milioane aveau, la

La 1 ianuarie 2008, aproape 5,2 milioane de străini erau luaţi în evidenţă de primăriile din Spania, în baza reşedinţei pe teritoriul spaniol. Dintre aceştia, doar 3,9 milioane aveau, la 31 decembrie 2007, viză de rezidenţă sau certificat de cetăţean comunitar. Astfel, comparând cele două rapoarte, Partidul Popular, aflat în opoziţie, a constatat că peste 1,2 milioane de imigranţi locuiesc ilegal în Spania.

Deşi persoanele care provin din ţările membre ale UE au drept de rezidenţă, ele au obligaţia de a solicita, în cel mult trei luni de la stabilirea pe teritoriul spaniol, certificatul de cetăţean comunitar, care conţine un număr de înregistrare pentru fiecare străin.

Din cele 1,2 milioane de imigranţi care, conform Institutului Naţional de Statistică, locuiesc ilegal în Spania, 656.076 sunt cetăţeni care nu au drept de rezidenţă. 585.000 sunt cetăţeni comunitari care nu au solicitat sau nu deţin încă certificatele de comunitar şi numărul de înregistrare obligatorii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite