13 milioane de euro pentru integrarea imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru integrarea celor 518.598 de imigranţi înregistraţi pe baza domiciliului la primăria din Madrid, s-a lansat recent un megaproiect finanţat cu 13 milioane de euro. Acesta include programe de

Pentru integrarea celor 518.598 de imigranţi înregistraţi pe baza domiciliului la primăria din Madrid, s-a lansat recent un megaproiect finanţat cu 13 milioane de euro. Acesta include programe de educaţie, muncă, locuinţe, asistenţă sanitară, consiliere juridică şi centre de primire temporară.

Proiectul APOI face parte din acest megaproiect şi este adresat rromilor din Europa de Est, seminomazi, dintre care 52.875 sunt români. Centrul de Atenţie APOI, din Madrid, având o capacitate de 60 de locuri, cazează familii rrome pe o perioadă de până la 12 luni. Se asigură şcolarizarea minorilor, se obţine cardul sanitar şi se acordă consultanţă juridică.


Departamentul pentru Imigrare şi Cooperare a încheiat convenţii cu asociaţiile şi federaţiile de români, pentru finanţarea proiectelor de integrare. (Mihaela Colea)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite