Video-conferințe între pușcăriași și medicii psihiatri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin intermediul unei rețele de fibră optică deținuții pot fi consultați de medicii de la Spitalul Principe de Asturias.

Pușcăriașii cu probleme psihice din cele două închisori aflate în Alcala Meco (Comunitatea Madid) sunt tratați de către medicii specialiști printr-o metodă inedită: video-conferința, anunță pagina de Internet portaltic.es.

Conform declarațiilor lui Fernando Avila, șeful Sistemului Informatic al Spitalului Principe de Asturias, este vorba despre un proiect-pilot de tele-medicină pe care instituția sanitară îl derulează de mai mult timp în colaborare cu instituțiile respective.

Pușcăriile sunt conectate la Sistemul Informatic al spitalului printr-o rețea de fibră optică, fără a mai fi nevoie ca pacientul să fie în contact direct cu medicii.

Fernando Avila a declarat că centrul dispune de "un aparat convențional de raze X pentru Radiologie, un aparat digital pentru pacienții de la Dermatologie și o sală de videoconferințe pentru cei de la Psihiatrie".

Avila a mai precizat că între spital și una dintre cele două penitenciare colaborarea în acest proiect datează din anul 1998. Cealaltă instițuție, a implementat sistemul în urmă cu câteva luni.

Află AICI câți români sunt închiși în pușcăriile spaniole

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite