Românii săraci din Zaragoza dorm pe stradă și mănâncă din gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reportaj al ziarului "Heraldo" reliefează viața cruntă pe care o trăiesc niște persoane rămase fără un loc de muncă. Românul Andrei și marocanul Abdeslam au povestit cum supraviețuiesc.

Aproximativ 150 de persoane sărace dorm pe străzile din Zaragoza și nu au ce mânca, fiind nevoiți să-și caute de mâncare în containerele de gunoi, informează azi ziarul "Heraldo" din Aragon, într-un reportaj intitulat "Nouă paturi, două sobe, un pod". Printre cei care dorm pe stradă se află cetățeni din România, Maroc sau Mali.

Reporterii de la "Heraldo" au stat de vorbă cu românul Andrei și cu marocanul Abdeslam. Aceștia locuiesc împreună cu alte șapte persoane sub un pod aflat în apropierea străzilor Echegaray și Caballero. Cei doi au declarat că se hrănesc cu resturi de mâncare găsite în containerele de gunoi sau că primesc alimente din partea unor prieteni care locuiesc în apropiere. Se spală la o fântână arteziană și dorm pe niște saltele așezate pe niște paleți de lemn.

"Sub pod și-au construit o mică locuință. Opt saltele acoperite de pături stau pe paleții de lemn. Au improvizat o bucătărie din două sobe și niște cutii. O masă cu trei scaune ține loc de sufragerie. Ca animale de companie au șobolanii", zugrăvește "Heraldo" tabloul în care locuiec de câteva luni de zile săracii de sub podul din Zaragoza.

Vezi pe adevarul.es ce-i mai greu decât foamea și frigul pentru săracii de sub pod

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite