Autorităţile madrilene au împiedicat, cu buldozerul, extinderea taberei de ţigani "El Gallinero"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum arătau colibele ţiganilor români după trecerea buldozerelor pe acolo Sursa: ABC
Cum arătau colibele ţiganilor români după trecerea buldozerelor pe acolo Sursa: ABC

Utilajele Primăriei din Madrid au dărâmat ieri 12 colibe în construcţie din aşezarea de la marginea capitalei Spaniei, locuită de 400 de ţigani de naţionalitate română.

Utilajele municipale au dat ieri o lovitură taberei ilegale de ţigani români din apropierea Madridului, "El Gallinero" (Coteţul), demolând 12 construcţii ale acestora care erau în plin proces de ridicare la marginea aşezării de lângă autostrada A3 (Madrid-Valencia), locuite de circa 400 de persoane, scrie ABC.

Autorităţile le-au dărâmat colibele ieri, în jurul orei 14.00, într-o acţiune fulminantă, determinată de preocuparea acestora de a evita ca tabăra de ţigani - un focar de insalubritate şi infracţionalitate, cu minori neşcolarizaţi - să crească necontrolat. Colibele improvizate începuseră a fi ridicate în ultimele săptămâni de către locuitori noi ai taberei, sosiţi în ultimele luni. Angela, una din femeile care locuiau în ele, a recunoscut că a sa fusese construită de soţul său, de curând.

Surse din Comisia de Urbanism au explicat că decizia de demolare a colibelor a fost luată după un raport al Poliţiei Municipale, care avertiza despre proliferarea din ultimele luni ale noilor colibe într-o aşezare care presupune o adevărată durere de cap pentru autorităţile publice. Deşi datele fluctuează, se estimează că în acest nucleu de colibe locuiesc 90 de familii şi în jur de 200 de minori, mulţi dintre ei neşcolarizaţi sau cu un grad mare de absenteism şcolar.

Citeşte pe adevarul.es ce "tertip" legal au folosit autorităţile din Madrid pentru a le dărâma ţiganilor colibele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite