Niște români locuiesc de peste doi ani într-un autobuz și o rulotă din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2008 două familii au locuit în niște corturi dintr-o tabără ilegală de la periferia capitalei spaniole. Acum ele stau în Las Tablas, o zonă rezidențială. Românii dorm într-un autobuz și o rulotă, împreună cu copiii lor.

Două familii de români locuiesc de mai bine de doi ani într-un autobuz ruginit și o rulotă inutilizabilă, parcate pe o stradă din Las Tablas, un cartier rezidențial, aflat la marginea capitalei Madrid, anunță "El Mundo".

Membrii celor două familii, printre care se află și 10 copii, locuiesc în condiții insalubre. Ei dorm în autobuz și-n caravană, nu au curent electric, folosesc apă de la un furtun branșat ilegal la rețeaua de apă potabilă, își fac nevoile pe un teren din apropiere și trăiesc din banii obținuți din cerșit.

Înainte cele două familii au stat în tabăra de țigani români El Gallinero situată în Cañada Real Galiana, o zonă rău famată de la periferia Madridului. Ele s-au mutat în Las Tablas, la începutul anului 2008, când tatăl uneia dintre familii, a rămas fără muncă și a primit de la fostul său șef un autobuz vechi.

Dacă la început, prezența celor două familii părea că nu-i deranjează prea mult pe locuitorii din Las Tablas, în ultimele luni numărul sesizărilor făcute împotriva românilor a crescut.

Vezi pe adevarul.es de ce

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite