Pe lângã carne nu se va mai putea aduce în UE nici peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de azi UE va limita introducerea diferitelor alimente precum peşte, fructe de mare sau miere, în teritoriul comunitar prin intermediul pachetelor poştale sau al cãlãtorilor.

De la Bruxelles s-a anunţat cã, începând de astãzi, cãlãtorii care intrã în ţãrile Uniunii Europene (UE) nu pot aduce mai mult de 20 de kilograme de peşte şi peste douã kilograme de miere sau fructe de mare.

De asemenea, nici prin pachetele poştale nu se mai pot trimite aceste alimente. În prezent UE interzice trasportul pe avion al produselor din carne sau din lapte pentru evitarea anumitor boli.

Pe de altã parte UE autorizeazã introducerea de alimente pentru copii, precum laptele, doar în cazul în care greutatea sticlei sau a cutiei este de pânã la douã kilograme. Aceste produse vor trebui sã îndeplineascã anumite condiţii: sã nu trebuiascã sã stea la rece înainte de a fi consumate şi sã fie împachetate corespunzãtor (cum sunt cumpãrate).

Noua regulã nu se va aplica alimentelor transportate între cele 27 de ţãri ce aparţin UE şi nici celor care provin din Andorra, Liechtenstein, Norvegia, San Marino sau Elveţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite