A fost inventat un nou sport: Pinfuvote

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor din Sevilla a reunit într-o singură partidă ping-pongul, fotbalul, voleiul și tenisul și a inventat un nou sport pe care l-a numit Pinfuvote.

Juan Lorenzo Roca, un profesor din Sevilla, a încercat să facă mai atractive orele de sport.

Astfel, în timpul unei ore de educație fizică, acesta le-a propus elevilor de la liceul Jesus de Gran Poder, din localitatea Dor Hermanas, unde era profesor de sport, să combine voleiul cu fotbalul.

Entuziasmul elevilor l-a determinat pe profesor să organizeze mai multe astfel de partide, unde a combinat nu doar voleiul cu fotbalul ci și cu ping-pongul și tenisul. Jocul a primit și un nume: Pinfuvote.

Prima partidă a fost jucată în anul 1992, iar în prezent acesta se practică în mai multe școli și licee din localitatea Dos Hermanas, din Sevilla.

Pentru a juca o partidă de pinfuvote este nevoie de două echipe de maxim 24 de jucători, o minge de plastic sau spumă și un teren de volei. Regulile sunt o combinație între cele patru sporturi, Pinfuvote jucându-se în seturi.

Deoarece jocul a avut succes în rândul tinerilor, acesta a fost inclus în Registrul Proprietății Intelectuale din Spania, având adepți în Talavera de la Reina (Toledo) și chiar în Uruguay.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite