Îşi întreţine familia cântând la pahare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Sandu Manolache a devenit una dintre principalele atracţii turistice din Plaza Mayor, aflată în centrul capitalei spaniole. Bucureşteanul Sandu Manolache a învăţat de la un spaniol cum să scoată sunete muzicale folosindu-se de pahare de sticlă umplute cu diferite cantităţi de apă.

lSandu Aurel Manolache, de 41 de ani, originar din Bucureşti, a ajuns în Spania în urmă cu şapte ani. El s-a stabilit în capitală şi timp de şase ani a cântat la acordeon în terasele din Plaza Mayor, din centrul oraşului.

„La început am câştigat bine ca acordeonist, dar de vreo doi ani, piaţa s-a umplut de muzicanţi care au învăţat să cânte după ureche şi care profită de aglomeraţia de pe terase pentru a fura”, se plânge Manolache.

Deoarece acordeoniştii români au început să fie consideraţi hoţi, iar turiştii se fereau de ei, bucureşteanul s-a hotărât să înveţe să cânte la alt instrument.

Românul văzuse pe stradă un spaniol care transformase paharele cu apă într-un instrument muzical.

A învăţat singur 

Sandu Manolache ştie să cânte la pian şi la acordeon. I-a fost uşor să înveţe să cânte şi la paharele cu apă. „În mai puţin de o săptămână am învăţat singur să folosesc noul instrument”, spune Sandu.

În cursul săptămânii, el câştigă în jur de 20-30 de euro pe zi, iar la sfârşitul săptămânii, peste 100 de euro pe zi. „Cele mai mari câştiguri le am de sărbători”, afirmă Manolache. Chiar dacă nu are un venit lunar fix, românul este mulţumit de banii pe care îi câştigă.

„Nu mă plâng de veniturile pe care le am. Nu mă îmbogăţesc din cântat, dar cel puţin pot trimite bani celor patru copii pe care îi am în România şi să îmi acopăr cheltuielile pe care le am eu aici”, explică acesta.

Manolache intenţionează să mai rămână câţiva ani în Spania, deşi îi este dor de familia pe care a lăsat-o acasă. „Deocamdată sunt nevoit să mai rămân câţiva ani pentru că trebuie să le trimt bani copiilor mei”, spune Manolache.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite