Va intra în Cartea Recordurilor cu 14 licențe și trei doctorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 83 de ani, un spaniol vrea să  rămână în istorie ca unul dintre recordmenii Guinness Book. El este persoana care a absolvit cele mai multe facultăți.

Jose Luis Iborte Baque a început să colecţioneze licenţe de la vârsta de 17 ani. De atunci, în medie, o dată la doi ani, a absolvit câte o facultate. Este vorba de mai mult de 60 de ani de studii în care spaniolul a dormit câte patru ore pe noapte, renunţând la viaţa obişnuită a unui om de rând.

Iborte a început lunga sa carieră studiind, în paralel, Literatura, Filosofia şi Dreptul. Deoarece, ca profesor de filosofie câștiga un salariu prea mic pentru a-și putea întreține familia, spaniolul a ales să lucreze ca avocat. Au urmat facultățile de Geografie, Istorie, Istoria Artei, Filologie romanică, Engleză, Franceză, Greacă și latină clasică, Italiană, Științe Umane, Științe Economice, Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și Medicină.

La acestea se adaugă trei doctorate, dintre care unul în Medicină. Cu toate acestea, spaniolul spune că îi lipsea ceva din colecția de diplome: limba arabă pe care o studiază acum, la vârsta de 83 de ani. Într-un interviu acordat ziarului „El Pais”, Jose Luis spune că ceea ce își dorește, este să fie acceptat în Cartea Recordurilor ca fiind omul cu cele mai multe licenţe din lume.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite