Vor fi instalate camere de luat vederi pentru protejarea arestaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Spaniei negociază cu mai multe ONG-uri un plan al Drepturilor Omului în conformitate cu recomandările Comitetului Drepturilor Omului al ONU.   Planul prevede printre altele ca

Guvernul Spaniei negociază cu mai multe ONG-uri un plan al Drepturilor Omului în conformitate cu recomandările Comitetului Drepturilor Omului al ONU.
 
Planul prevede printre altele ca regimul deţinuţilor străini din penitenciare să se îmbunătăţească. Vor fi adoptate o serie de măsuri de promovare a drepturilor omului şi va fi pus în mişcare Planul de Integrare de Luptă împotriva Exploatării Umane.

De asemenea, vor fi făcute anumite schimbări în Codul Penal în ceea ce priveşte încadrarea unor cazuri de crime internaţionale care nu sunt incorporate în sistemul penal spaniol.
 
Se urmăreşte şi mărirea garanţiilor legale ale deţinutului prin: reducerea intervalului de opt ore pentru declaraţii, interzicerea regimului de detenţie a minorilor, instalarea de aparatură de înregistrare în comisariatele de poliţie pentru prevenirea cazurilor de bătăi şi tortură şi implementarea vizitelor medicale ale unor medici de încredere.





Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite