Inginer în Spania: „Am proiectat reţeaua de semaforizare a oraşului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Oacă este mândru de realizările sale ca inginer în Spania
Dan Oacă este mândru de realizările sale ca inginer în Spania

Dan Oacă s-a impus ca inginer în Catalunya, obţinând numeroase contracte de la primării. Bărbatul pregăteşte înfiinţarea unei societăţi de consultanţă şi execuţie în domeniul în care activează.

Absolvent al Facultăţii de Electromecanică din Craiova, Dan Oacă (43 de ani) a ajuns într-un orăşel de lângă Barcelona, San Joan Despi, în mai 2001. În primele luni, fără a avea permis de muncă, el a acceptat orice fel de ofertă de job, fiind convins că în felul acesta se va adapta noii culturi şi că orice lecţie de viaţă îi va fi de ajutor. Astfel, a învăţat cum să se orienteze în capitala catalană ca şofer, a reuşit să vorbească noua limbă după şase luni în care a montat parchet cot la cot cu muncitorii spanioli şi a obţinut dreptul de muncă prin intermediul unei firme de instalaţii.

Angajat la o mare firmă

După patru ani, Dan Oacă a obţinut recunoaşterea diplomei de inginer. Din acel moment, a avut acces la locuri de muncă mai bune. Bărbatul a fost contactat de o firmă care lucra pentru compania Fecsa Endesa, o mare companie de distribuţie a energiei electrice. Timp de doi ani, Dan Oacă s-a ocupat de rezolvarea problemelor tehnice la această companie şi a supravegheat o reţea de instalaţii care se întindea pe o rază de 100 de kilometri. Ulterior, inginerul a fost cooptat să proiecteze toată partea electrică, instalaţiile de apă, aer condiţionat şi căldură ale unei noi clinici sportive din localitatea Gava.

Iluminare publică şi semafoare în oraş

Ascensiunea în cariera sa profesională a continuat şi în perioada de început a crizei economice, când primăriile au primit fonduri pentru a amenaja drumurile, protejând astfel locurile de muncă ale angajaţilor firmelor de construcţii aflate în impas. „Când am obţinut de la primăria din Sant Vicenç dels Horts proiectele pentru iluminare publică şi semaforizare a drumurilor, am zis că mi-am văzut visul cu ochii. Toţi anii grei de muncă au avut un rezultat, în sfârşit simţindu-mă apreciat ca inginer", mărturiseşte Dan.

Aflați în ce măsură l-a afectat criza pe inginerul român și cât câștigă el în prezent

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite