Spania: „Voi deveni infirmieră la un spital de stat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După absolvirea cursurilor, Andreea Dragomir va avea un salariu lunar de 1.200 de euro. Tânăra româncă speră să devină în următorii ani asistentă medicală la o secţie de chirurgie.

Cu şase ani în urmă, Andreea Dragomir (21de ani), elevă în primul an de liceu la Curtea de Argeş, visa să devină un chirurg renumit. A venit în Spania pentru a fi alături de părinţii săi şi a absolvit liceul teoretic de la Calatayud. Deşi a avut note bune, nu a avut curaj să susţină şi examenul de bacalaureat. „Am ales Şcoala de infirmiere din Zaragoza, la care m-am înscris fără să fie necesar să am diploma de maturitate", spune Andreea.

„Îi voi îngriji pe cei care suferă"

„Sunt în ultimul an şi mă duc zilnic la şase ore de curs şi la trei ore de practică la Spitalul „Miguel Servet", din Zaragoza. Practica se desfăşoară împreună cu o echipă de infirmieri cu care merg în saloane şi de la care învăţ cum trebuie spălat, schimbat şi hrănit bolnavul şi cum să schimb bandajele după operaţii", povesteşte Andreea.

Românca a ales să facă practica de infirmieră la Secţia de chirurgie, pentru că vrea să-şi continue studiile şi să meargă şi la colegiul de asistente medicale. În paralel, fata va lucra şi ca infirmieră, pentru a se întreţine. Românca doreşte să-şi continue studiile şi speră ca, la final, Facultatea de Medicină să nu rămână doar un vis frumos.

Aflați AICI cum se procedează în Spania după terminarea unei facultăți, pentru a-ți găsi un serviciu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite