Peste 20% dintre imigranţii din Madrid deţin locuinţe private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu al Universităţii Autonome din Madrid, făcut public de Institutul de Statistică al Comunităţii Madrid, un procent de 22% dintre cetăţenii străini rezidenţi în

Conform unui studiu al Universităţii Autonome din Madrid, făcut public de Institutul de Statistică al Comunităţii Madrid, un procent de 22% dintre cetăţenii străini rezidenţi în capitala spaniolă deţin locuinţe în proprietate privată. Majoritatea însă le are ipotecate. De asemenea, un total de 44% dintre emigranţi trăiesc în case închiriate de o singură familie, în timp ce 29% împart apartamentul cu diverse familii.

Peste 35% dintre cei intervievaţi susţin că vor să-şi cumpere un apartament în următoriii trei ani, ceea ce înseamnă cumpărarea a aproximativ 82.000 de locuinţe în toată Comunitatea Madrid.

Achiziţionarea sau renovarea echipamentelor casnice îl costă pe imigrantul din Madrid peste 1.100 de euro, ceea ce înseamnă că un total de 270 de milioane de euro anual vine din partea imigranţilor. Peste 600 de milioane de euro vor fi cheltuiţi de străini în următorii trei ani pentru achiziţionarea de autovehicule, dintre care 60.000 de maşini noi, 8.500 de motociclete şi 3.800 de furgonete.

Românii şi ecuadorienii reprezintă comunităţile cele mai numeroase în Madrid şi localităţile vecine. Un total de 55% dintre imigranţi se află în capitala Madrid, pe locul secund fiind oraşul Alcala de Henares, cu un procent de 4,4%. Vârsta medie a imigranţilor din regiune este de 34 de ani.

Studiul făcut relevă, de asemenea, faptul că un procent de 10,7 din Produsul Interior Brut regional este adus de către imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite