Madrid: cursuri de limba spaniolă pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madrid: cursuri de limba spaniolă pentru imigranţi
Madrid: cursuri de limba spaniolă pentru imigranţi

Imigranţii români care doresc să înveţe limba spaniolă pot frecventa cursurile Universităţii din Alcala de Henares.

Conducerea universităţii şi Consiliul Spaniol de Imigraţie şi Cooperare au demarat, în urmă cu trei ani,  un program de cercetare asupra fenomenului de imigraţie, care se adresează atât străinilor, cât şi autohtonilor.

Reprezentanţii celor două părţi, consilierul Guvernului Local din Madrid, Javier Fernandez-Lasquetty, şi rectorul universităţii, Virgilio Zapatero, au semnat, recent, un acord care prevede organizarea de noi cursuri prin care se urmăreşte integrarea studenţilor imigranţi. Pentru această activitate, Guvernul Local din Madrid a alocat suma de 50.000 de euro.

Certificate de absolvire

Proiectul „Universitatea pentru Imigranţi“ din Alcala de Henares a fost pus în aplicare din anul 2006, iar de atunci au fost predate cursuri de cultură şi integrare socială pentru străinii care locuiesc la Madrid.

Universitatea din Alcala a organizat deja nouă serii de cursuri de limbă spaniolă, la care s-au înscris peste 2.000 de studenţi, de 25 de naţionalităţi diferite, cei mai mulţi fiind români, brazilieni şi bulgari.

La finalul fiecărui curs al universităţii, tinerii primesc certificate de absolvire eliberate de Universitatea din Alcala de Henares. 20,8% din populaţia localităţii Alcala de Henares este formată din străini.

Dintre cele 43.019 de persoane din alte ţări, cei mai mulţi sunt români (19.469), urmaţi de bulgari (2.294) şi columbieni (1.961).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite