30% din imigranţi lucrează la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul Strategic pentru Cetăţenie şi Integrare 2007-2010, aprobat în 2007 de Consiliul de Miniştri din Spania, are ca obiectiv principal "potenţarea adeziunii sociale prin dezvoltarea

Planul Strategic pentru Cetăţenie şi Integrare 2007-2010, aprobat în 2007 de Consiliul de Miniştri din Spania, are ca obiectiv principal "potenţarea adeziunii sociale prin dezvoltarea politicilor de acţiune bazate pe egalitatea de drepturi, îndatoriri şi şanse".

Cu toate acestea, colectivul imigranţilor rămâne cel mai vulnerabil, raportat la drepturile sociale de bază: protecţie sanitară, educaţie, muncă, locuinţă, suportând discriminări evidente în comparaţie cu populaţia autohtonă. Conform raportului Consiliului Economic şi Social (CES), peste 30% din populaţia imigrantă lucrează la negru. 43% din imigranţii cu contract de muncă lucrează în posturi cu mult sub pregătirea lor profesională.

De asemenea, datele oferite de sindicatul muncitorilor CCOO reflectă o diferenţă evidentă între salariile imigraţilor şi ale autohtonilor. În cazul străinilor angajaţi legal, salariile sunt cu 7,2% până la 16,3% mai mici. Pentru cei care lucrează la negru, salariile pot fi cu 30% mai mici decât ale autohtonilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite