Cei mai mulţi imigranţi se întorc acasă în primii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică, măsurile adoptate pentru întoarcerea imigranţilor în ţările de origine nu sunt pe deplin eficiente. Majoritatea revin

Potrivit Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică, măsurile adoptate pentru întoarcerea imigranţilor în ţările de origine nu sunt pe deplin eficiente.

Majoritatea revin acasă după primii trei ani de şedere în străinătate, în timp ce procentul celor care se reîntorc după cinci ani petrecuţi în afara ţării de origine este mult mai scăzut. Parametrii sunt orientativi şi diferă de la o ţară la alta. Pentru fiecare caz, un rol important îl joacă factorii macro şi micro economici, situaţia socială, atât în ţara de origine, cât şi în cea de rezidenţă, dar mai ales vârsta şi nivelul de educaţie.

Mai mult, secretarul general al OCDE, Angel Gurria, a criticat proliferarea contractelor de muncă temporare în detrimentul celor pe timp nelimitat.

Din concluziile raportului se desprinde impactul scăzut pe care-l are politica spaniolă pentru reîntoarcere imigranţilor, din cauza lipsei ofertelor de lucru atractive din ţările de origine.

Spania este pe locul doi la nivel mondial în rândul ţărilor receptoare de imigranţi, în urma Statelor Unite ale Americii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite