Doar 7% dintre imigranţi vor să se întoarcă în patria mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă actuala criza economică prin care trece Spania face multe "victime" în rândul imigranţilor, doar 7% dintre aceştia îşi manifestă dorinţa de a se întoarce în ţara de

Chiar dacă actuala criza economică prin care trece Spania face multe "victime" în rândul imigranţilor, doar 7% dintre aceştia îşi manifestă dorinţa de a se întoarce în ţara de baştină. Datele oferite de către Institutul Naţional de Statistică spaniol arată că 91% spun că nu vor să părăsească Spania în următorii cinci ani, chiar dacă şi-au pierdut locul de muncă şi sunt în şomaj.

De asemenea, 1,3% îşi propun să plece din Spania în altă ţară UE. Conform aceluiaşi studiu, străinii care muncesc în Spania sunt dispuşi să plece din oraşul în care locuiesc, uneori chiar şi din provincie, dacă locul de muncă o cere. Astfel, dintre cei care locuiesc de mai mult de trei ani în peninsulă, doar 19% şi-au menţinut locurile de muncă pe care le-au obţinut când au sosit în această ţară. Dintre cei care şi-au schimbat locul de muncă, 14% au ales să lucreze în acelaşi sector, iar 32,2% s-au orientat către alte categorii profesionale.

Daniela Banu (33 de ani), originară din Ploieşti, a venit în Spania în urmă cu opt ani. "M-am stabilit în oraşul Teruel, unde am muncit ca barman într-un restaurant. Am rămas fără un loc de munca şi cu mici şanse să-mi pot găsi unul dacă rămân în Teruel. Astfel, alături de soţul meu, am hotărât să venim la Castellon unde s-ar putea să avem mai mult noroc, însă acasă nu ne întoarcem", spune românca.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite