Mai mulţi imigranţi la cantinele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică prin care trece Spania, în prezent, va determina familiile cu venituri foarte mici, sau chiar inexistente, să ceară ajutor cantinelor pentru săraci. "Începând din

Criza economică prin care trece Spania, în prezent, va determina familiile cu venituri foarte mici, sau chiar inexistente, să ceară ajutor cantinelor pentru săraci.

"Începând din septembrie, odată cu închiderea firmelor de construcţii, care au rezistat până acum, numărul persoanelor fără un loc de muncă se va dubla", spune Francisco Diaz, parohul bisericii La Natividad şi preşedintele centrului social cu acelaşi nume.

În general, persoanele care se bazează pe ajutorul oferit de către centrul La Natividad sunt ţiganii spanioli şi români, dar, cu timpul, vor veni şi mai mulţi imigranţi să ceară alimente.

Rogelio Conde, preşedintele Băncii de Alimente din Spania, spune: "În fiecare an primesc alimente de la noi între 7.000 şi 8.000 de persoane, majoritatea imigranţi. Anul trecut s-au împărţit 230 de tone de alimente, iar anul acesta credem că se vor ajunge la 350 de tone".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite