Operaţiunea "Furat": Hoţii români foloseau minori la furturi din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structura grupului anihilat de poliţişti era extrem de bine pusă la punct. Grupul era condus de doi fraţi, care aveau în subordine mai mulţi locotenenţi. În eşalonul 3 erau folosiţi români minori, cărora li se plătea 20 de euro pentru un furt.

Agenţii Gărzii Civile, în colaborare cu Poliţia Locală din Arganda del Rey (Comunitatea Madrid), au anihiliat, în cadrul operaţiunii "Furat", o bandă specializată în furturile de locuinţe, care "angaja" minori pentru a duce la capăt spargerile, informează agenţia de presă Europa Press.

Citeşte pe adevarul.es de unde au "transferat" hoţii români "infractori cu experienţă"

Acest "grup activ perfect organizat" era compus din 11 persoane de naţionalitate română, toate fiind arestate odată cu încheierea acestei operaţiuni. Acestei bande i se impută 70 de furturi din locuinţe din Alcala de Henares, Arganda del Rey, Madrid şi Santa Eugenia.

Coincidenţele găsite la mai multe furturi din locuinţe în Arganda del Rey în ultimele săptămâni ale anului 2010 au dus la suspiciunile Poliţiei că acestea ar putea fi comise de aceleaşi persoane.

După primele investigaţii au fost revelate conexiunile dintre cazuri cu unele arestări operate în cadrul operaţiunii, în care tinerii, care mereu acţionau singuri, au fost surprinşi furând din locuinţe. Aceste indicii, coroborate cu apariţia în localitate a mai multor indivizi "dubioşi", de naţionalitate română, au dus la deschiderea operaţiunii "Furat".

Află care erau etapele operaţiunii şi de ce Poliţia s-a grăbit să anihileze banda de români după ce aceştia au făcut un "salt calitativ"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite