"Să fim europeni, dar să rămânem români!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurora Solomon, profesor de limba şi literatura română la Şcoala "Diaconul Coressi" din Fieni, a participat la sărbătorirea Zilei Europei, organizată la Consiliul Judeţean Dâmboviţa din

Aurora Solomon, profesor de limba şi literatura română la Şcoala "Diaconul Coressi" din Fieni, a participat la sărbătorirea Zilei Europei, organizată la Consiliul Judeţean Dâmboviţa din Castellon. Aurora Solomon a vorbit în numele elevilor săi, ai căror părinţi se află în Spania. "Mulţi dintre copii au rămas acasă, în cel mai fericit caz în grija bunicilor sau în grija vecinilor. Acum, elevii mei primesc euro şi educaţie prin telefon, dar toate acestea nu vor înlocui niciodată dragostea adevărată a unui părinte", spune Aurora.

Aurora Solomon a primit fonduri de la UE pentru finanţarea unor proiecte aprobate de Ministerul Educaţiei din România. "Prin intermediul acestor proiecte vreau să urmăresc evoluţia elevilor veniţi aici din şcolile româneşti şi, în special, din şcolile dâmboviţene", spune Aurora Solomon.

Profesoara a făcut o donaţie de cărţi şi manuale pentru biblioteca Consiliului.

"Românii nu vor uita niciodată să conjuge verbul "a fi", dar a sosit vremea să-l pună înaintea lui "a avea", îşi încheie profesoara prelegerea, cu lacrimi în ochi.

La eveniment a participat consulul din Castellon, Liviu Popa, care a afirmat: "Dacă vrem să ducem în România experienţa căpătată în Occident, trebuie să nu uităm să ne ocrotim bătrânii şi să ne educăm copiii."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite