SPANIA O fetiţã româncã de 11 ani a murit blocatã într-un container de haine. Organele sale vor fi donate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia fetei a acceptat ca organele să fie donate. Cei doi părinți au plecat cu autobuzul în România și așteaptă ca sâmbătă sau luni să ajungă cadavrul fetei.

Fetița de 11 ani care a rămas înțepenită într-un container de haine din Albacete a decedat la Spitalul General din Albacete, după ce a petrecut 10 zile la secția de Terapie Intensivă, anunță azi "La Verdad".

La 12 iunie, minora a fost internată în spital în stare gravă, după ce pompierii au scos-o dintr-un container de rufe în care rămăsese înțepenită preț de câteva zeci de minute. Fata și mama sa, Vasilica Dună, veniseră la un supermarket din Albacete pentru a face cumpărături. Cele două fusese aduse cu mașina de către tatăl minorei, Dănuț Dună.

Minora a rămas în urma mamei și a nu a mai intrat în magazin. Ea a încercat să scoată niște haine din container, dar a rămas blocată cu jumătate de corp înăuntru. În ciuda faptului că medici dăduseră asigurări că minora se va recupera încet, dar sigur, ea a murit luni la Spitalul General din Albacete.

Au acceptat să doneze organele

Familia Dună, originară din Turnu Măgurele, a acceptat ca organele fetei să fie donate altor persoane. Cei doi părinți au luat această decizie luni, când au aflat că fiica lor se află în moarte clinică.

Cei doi părinți au plecat ieri cu autocarul spre România. Cadavrul fetei urmează să fie transportat cu ajutorul unui avion. Cheltuielile pentru această deplasare vor fi suportate de Organizația Națională de Transplanturi. Tatăl fetei a declarat pentru sursa citată că "încă nu se știe ziua în care va ajunge" corpul fiicei lor, dar că speră ca acest lucru "să se întâmple sâmbătă sau luni".

Vezi pe adevarul.es care au fost concluziile anchetei Poliției Naționale.

Citește și:

Albacete: Cazul româncei înțepenite în container pune autoritățile în gardă

Albacete: O româncă de 11 ani, înțepenită într-un container cu haine

Tatăl fetei din container: "Soția era în magazin. Când a ieșit, a găsit-o acolo"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite