Spania: Doi români arestaţi pentru trafic de ţigări pe un feribot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feribotul Vulcanul Teide, care face legătura între Peninsulă şi Insulele Canare Foto: El Mundo
Feribotul Vulcanul Teide, care face legătura între Peninsulă şi Insulele Canare Foto: El Mundo

Noua linie de feribot care leagă Insulele Canare de Peninsulă, inaugurată în urmă cu două luni, a devenit una din căile preferate de transport a traficanţilor de ţigări.

Linia regulată de feribot între Huelva (Andaluzia) şi Insulele Canare, inaugurată acum două luni, a deschis noi posibilităţi pentru turism, dar şi pentru "nemuritoarea" contrabandă cu ţigări, care a schimbat de mult trecerile vamale rurale cu comoditatea avioanelor şi vapoarelor de călători, informează adevarul.es.

De la deschiderea acestei linii, Garda Civilă a confiscat peste 28.000 de pachete de ţigări în cele opt călătorii - una pe săptămână - realizate de feribotul "Volcan del Teide", care a transportat deja peste 5.000 de călători pe ruta Canare-Huelva, cu un transport mediu de 300 de autoturisme pe fiecare cursă. În total, agenţii Gărzii Civile au împiedicat 13 acte de contrabandă şi au arestat o persoană pentru trafic de droguri.

Agenţii specializaţi în infracţiuni fiscale menţin supravegherea permanentă a acestei linii, ţinând cont de regimul vamal extrordinar pe care îl are Arhipeleagul Canare, unde tutunul este considerabil mai ieftin decât în Peninsulă.

Citeşte articolul integral pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite