Au făcut hotel dintr-o mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marchizul spaniol Alfredo de la Figuera a angajat o echipă de şase români, pentru a transforma o clădire veche, într-un spaţiu de cazare pentru turişti Respectând linia arhitectonică

Marchizul spaniol Alfredo de la Figuera a angajat o echipă de şase români, pentru a transforma o clădire veche, într-un spaţiu de cazare pentru turişti

Respectând linia arhitectonică a clădirii, românii au reuşit, în doar trei luni, să restaureze o fostă mănăstire abandonată de călugări. Ei vor amenaja un restaurant şi un hotel de patru stele, cu grădini suspendate şi loc de joacă pentru cei mici.

La doar 65 de kilometri de localitatea Castellon, unde, după fiecare copac sau piatră aştepţi să vezi ivindu-se umbra lui Don Quijote, se întind, cât vezi cu ochii, domeniile marchizului Alfredo de la Figuera. În mijlocul acestei zone semideşertice, cu ciulini şi pământ argilos, şase români, inspiraţi de opera Meşterului Manole, restaurează, la cererea marchizului, o mănăstire abandonată, construită de călugări pe pământul familiei sale. În trei luni, românii au reuşit să restaureze şi să amenajeze zidurile, acoperişul şi grădinile hotelului şi restaurantului.

"Românii care lucrează pentru mine sunt nişte artişti. Au transformat această mănăstire, părăsită de mult timp de călugări, într-un hotel rural de lux", spune zâmbind marchizul. "Sunt atât de mulţumit de ei, încât în sala de mese a restaurantului am pus o placă pe care sunt gravate mulţumirile mele pentru cei doi şefi de echipă: Mircea Muntean, din Sibiu, şi Adrian Crişan, din Sighişoara."

Au descoperit un altar străvechi

Românii nu sunt de profesie restauratori sau constructori, dar au deprins meşteşugul muncind pe şantierele din Spania. Cu vârste între 21 şi 30 de ani, originari din Sibiu, Sighişoara şi Buzău, cei şase oameni au pus pasiune în tot ceea ce au făcut, impulsionaţi şi de salariul oferit de spaniol, 1.600 de euro pe lună.

Lucrarea cu care se mândresc este un altar descoperit într-unul dintre zidurile mănăstirii şi căruia i-au refăcut fiecare milimetru. Restaurantul şi hotelul vor fi dotate cu mobilă din secolul al XIX-lea, cea din dormitorul de lux aparţinând cândva lui Alfonso al XIII-lea de Burbon. Această cameră va fi închiriată cu 300 de euro pe noapte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite