Româncă, între 23 şi 32 de ani, profilul victimei exploatării sexuale din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituate romance din Spania sursa: enlineadirecta.info
Prostituate romance din Spania sursa: enlineadirecta.info

52% din victimele localizate de poliţişti se încadrează în acest tipar. Autorităţile spaniole se plâng că lipsa de cooperare a victimelor traficului de carne vie şi a exploatării sexuale le îngreunează lupta împotriva fenomenului.În barurile de pe marginea şoselelor, în apartamente private şi în plină stradă.

În Spania există şi sclave sexuale. Autorităţile au detectat între ianuarie şi aprilie aproape 500 de femei obligate să se prostitueze. Datele bilanţului primelor patru luni din an despre traficul de persoane şi exploatare sexuală în Spania, scrie El Pais, arată că în această perioadă au avut loc 509 razii, în care s-au identificat 3.910 "potenţiale victime". Cu toate acestea, doar una din fiecare opt prostituate (493) au fost considerate apoi victime ale exploatării sexuale sau ale traficului de carne vie de către autorităţi. Şi dintre acestea, doar o mică parte depune mărturie împotriva exploatatorilor.

Poliţia şi Garda Civilă califică drept victime ale traficului sau exploatării sexuale pe femeile care denunţă acest lucru, dar şi pe cele care, deşi nu o fac, prezintă semne că ar fi obligate să se prostitueze. Majoritatea femeilor detectate erau românce, brazilience şi paraguayence.

Datele arată că raziile şi identificările victimelor se înmulţesc de la lună la lună. În 2009, primul an din Planul Integral al Luptei contra Traficului, cel puţin 1.300 de femei au fost obligate să se prostitueze în toată Spania, conform datelor Ministerelor Egalităţii şi Internelor. În acel an, în care au fost localizate peste 6.000 de victime potenţiale, au fost 726 de arestări. Cu toate acestea, Procuratura a acuzat 96 de persoane doar pentru infracţiunea de explotatare sexuală. În 2008 fuseseră 56 de acuzaţi pentru acest delict.

Citeşte pe adevarul.es de ce spun reprezentanţii ONG-urilor că victimele traficului şi exploatării sexuale refuză să colaboreze cu Poliţia şi care este bilanţul arestărilor şi celor trimişi în judecată pentru aceste infracţiuni, în Spania.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite