99 de români, evacuaţi din tabere ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
99 de români, evacuaţi din tabere ilegale
99 de români, evacuaţi din tabere ilegale

Una dintre cele mai importante acţiuni de evacuare întreprinse de Primăria din Sevilla a avut ca rezultat alungarea a 157 de persoane din aproape 100 de locuinţe improvizate, situate în şase tabere ilegale.

99 dintre evacuaţi sunt cetăţeni români care locuiau în colibe construite din resturi de lemne. O parte dintre persoanele din aşezările ilegale din Sevilla se adăposteau în corturi şi doar câteva dintre casele evacuaţilor erau ridicate din materiale solide de construcţie.

Programul de evacuare a taberelor ilegale a fost demarat de primărie în urmă cu un an. Până în prezent, au avut loc între 10 şi 13 evacuări săptămânal. Taberele de români din vecinătatea râului Guadalquivir erau cunoscute de multă vreme de autorităţi şi se aflau pe lista primăriei. Conform autorităţilor publice locale, două dintre tabere erau printre cele mai importante din Sevilla ca vechime şi ca număr de cetăţeni români care îşi găsiseră adăpost acolo.

La operaţiunile de demolare şi de evacuare au participat şapte echipe ale poliţiei locale şi două ale poliţiei naţionale. În urma operaţiunilor de demolare, au fost strânse aproape 10 tone de reziduuri menajere şi de resturi de materiale de construcţii.

În timpul evacuării, şase români au solicitat autorităţilor ajutoare financiare pentru a se putea întoarce în România, însă majoritatea nu intenţionează să părăsească Spania. Problema care rămâne nerezolvată este că autorităţile nu oferă altă soluţie oamenilor care îşi vor căuta adăpost într-o altă zonă a oraşului, mai ferită de privirile trecătorilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite