2.100.000 euro, standul de la Zaragoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de ieri, porţile pavilionului românesc de la ExpoZaragoza 2008 sunt deschise publicului, după mai bine de trei săptămâni de întârziere. S-au instalat 11 panouri

Începând de ieri, porţile pavilionului românesc de la ExpoZaragoza 2008 sunt deschise publicului, după mai bine de trei săptămâni de întârziere.

S-au instalat 11 panouri touch-screen: nouă în sala principală, unul la intrare şi altul la ieşire. "Tehnologia, îmbinată cu fantezia, oferă vizitatorului senzaţia că se află în Delta Dunării. Un ecran de particule fine de apă pulverizate în aer formează ceaţa caracteristică dimineţilor pe Dunăre.

Pe acest ecran este proiectat un film, cu o durată de 100 de ore", spune Ligia Oancea, inginerul care supraveghează pavilionul. "S-a creat o atmosferă apropiată de cea naturală", completează Attila Demeter, comisar general, secretar de stat la Ministerul Mediului.

2.100.000 de euro reprezintă totalul investiţiei în pavilionul de la Expo: 400.000 de euro amenajarea pavilionului, 200.000 de euro costuri de întreţinere, iar restul, suma necesară închirierii şi instalării sistemului de proiecţie, de la o firmă din Finlanda.

De execuţia lucrării răspunde firma S.C. Flora din Bahnea, judeţul Mureş. Patronul acesteia spune că spaniolii au impus anumite condiţii pentru amenajare: "Am fost obligaţi să nu afectăm pereţii şi plafoanele, nu am dat o gaură fără aprobare, am montat <> kilometri de cablu". Pe 10 iulie, când se va organiza ziua României la ExpoZaragoza, pavilionul aşteaptă peste 300 de vizitatori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite