55% din elevii străini sunt români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şcolile din San Clemente, fiecare clasă are aproximativ cinci elevi străini. Dintre cei 1.100 de copii care studiază în şcolile din localitatea San Clemente, provincia Cuenca, Castilla La

În şcolile din San Clemente, fiecare clasă are aproximativ cinci elevi străini.

Dintre cei 1.100 de copii care studiază în şcolile din localitatea San Clemente, provincia Cuenca, Castilla La Mancha, 12% sunt copii de imigranţi.
 
Astfel, în fiecare sală de curs există aproximativ cinci elevi care provin din altă ţară. Majoritatea elevilor străini sunt cetăţeni români, adică 59 de copii.

 Informaţia a fost oferită de Serviciul Municipal pentru Imigranţi din localitate, care a întocmit un studiu şi prezintă situaţia străinilor din zonă.

Conform studiului, elevii se confruntă cu diferite probleme în timpul orelor de curs, cele mai frecvente fiind vorbirea şi scrierea limbii spaniole şi incompatibilitatea dintre programa de învăţământ din ţara de origine unde au studiat până în acel moment.
 
Acelaşi studiu arată că, 99% din imigranţi trăiesc în chirie, în condiţii precare, unii chiar în case abandonate. La ora actuală, în oraş trăiesc 2.080 de imigranţi, dintre care 40% sunt români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite