Dacă ar avea drept de vot, imigranţii ar vota cu socialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În campania electorală din Spania pentru alegerile generale din 9 martie, legea cu privire la drepturile imigranţilor este amplu dezbătută. Mărul discordiei îl reprezintă "Contractul

În campania electorală din Spania pentru alegerile generale din 9 martie, legea cu privire la drepturile imigranţilor este amplu dezbătută.

Mărul discordiei îl reprezintă "Contractul pentru Integrare", propus de candidatul Partidului Popular, Mariano Rajoy, prin care străinii sunt obligaţi să respecte obiceiurile Spaniei.


127 de academicieni şi 100 de asociaţii consideră propunerea drept xenofobă, în timp ce sindicatele au cerut ca străinii rezidenţi să aibă drept de vot la alegerile generale. Jose Luis Rodriguez Zapatero, candidatul Partidului Socialist (PSOE), a criticat în repetate rânduri propunerea PP, dar nu susţine dreptul la vot al străinilor.


Pe site-ul www.votapormi.org, creat de un nord-american stabilit în Spania, imigranţii, inclusiv românii, îşi pot exprima preferinţele politice. Până în prezent, 61% din votanţii de pe site au ales PSOE. (Roxana Pall, Castellon)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite