„Dorul de iubita mea, mai greu decât marmura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Diaconu are o nouă viaţă în Peninsulă, însă dorul de prietena sa l-a măcinat mult timp. Pentru a-l despărţi de cea pe care o considera nepotrivită pentru fiul său, mama unui tânăr român l-a chemat să lucreze la Zaragoza.

Cu patru ani în urmă, Marius Ionuţ Diaconu (24 de ani), din Ploieşti, a considerat că oportunitatea unui loc de muncă în Spania nu trebuie ratată şi, deşi era îndrăgostit lulea de o ploieşteancă de-a sa, a decis să-şi încerce şansa pe meleaguri străine.

Cea care i-a găsit de lucru a fost chiar mama sa, aflată deja la Zaragoza, însă planul femeii era acela de a-l face să uite de prima lui dragoste, care, credea ea, era total nepotrivită pentru fiul ei. „Mama m-a crescut singură, iar propunerea de a lucra în Spania mi s-a părut o şansă pe care n-am putut s-o refuz, deşi eram îndrăgostit nebuneşte şi timp de doi ani n-am avut alte planuri decât să stau lângă iubita mea", povesteşte Marius.

Cu patru ani în urmă, pentru imigranţi era dificil de obţinut rezidenţa şi dreptul de muncă în Spania, dar pentru tânărul român locul de muncă era deja aranjat.

A slăbit 12 kilograme din cauza muncii

„La rugămintea mamei, am fost integrat rapid în echipa unui constructor, care m-a pus la muncă până am uitat cum mă cheamă, ca să-mi treacă pasiunea amoroasă şi să mă trezesc la realitate", îşi aminteşte Marius.

Maistrul Simion Giugiuc l-a dus şi la cursuri de calificare pentru decoraţiuni din marmură şi de protecţia muncii, fără de care niciun lucrător nu intră pe şantier. „A fost prima diplomă de calificare profesională din viaţa mea. Am lucrat cu şeful meu la redecorarea mai multor sedii de bănci, dar am şi reconstruit faţada sediului misiunii catolice pentru măicuţe din Zaragoza. Acolo am îmbrăcat toată clădirea în plăci de marmură şi am învăţat să prelucrez anumite forme pentru ca modelul să se îmbine impecabil cu placa. Efortul fizic m-a făcut să slăbesc 12 kilograme", spune Marius.

„Deşi mama a vrut să-mi mute gândul de la dragoste, prin muncă, a reuşit doar pe jumătate. De multe ori, dorul de iubita mea a fost mai greu decât marmura care mi-a trecut prin mână", spune românul, care, în final, a renunţat la dragostea sa.

Munca în echipa de montaj şi de prelucrare a marmurei a fost o experienţă dificilă pentru tânărul român, însă i-a adus satisfacţii financiare, o calificare profesională şi o maşină pe care şi-a dorit-o dintotdeauna.

Vezi pe adevarul.es ce salariu încasează tânărul român în Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite