20% din donatorii de organe din Malaga sunt strãini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În provincia Malaga sunt luate în evidenţã la primãrie 219.955 de persoane de altã cetãţenie decât cea spaniolã, dintre care aproximativ 10.000 de români.

Din toatã populaţia provinciei, 20% dintre cei care au donat organe, în 2007, au fost imigranţi. Provincia este consideratã a fi pe primul loc în Spania referitor la numãrul de persoane care doneazã organe şi care sunt înscrise în Sistemul Sanitar ca donanţi.

Strãinii din Spania se aratã mai dornici sã doneze unul din organele sale decât un compatriot al sãu în ţara de origine, acest lucru datorându-se şi campaniilor de sensibilizare a cetãţenilor.

Miguel Frutos, şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Carlos Haya, din Malaga, explicã: “Implicarea sistemului sanitar şi campaniile de informare succesive realizate de profesionişti încep sã dea roade. Colectivul de imigranţi a început sã fie mai receptiv, a crescut numãrul celor care se fac donanţi şi sperãm ca acest numãr sã fie din ce în ce mai mare”.

Spitalul Carlos Haya a realizat, în 2007, un total de 154 de transplante, dintre care majoritatea de rinichi (102). De altfel, este important de ştiut cã mai mult de 11% din bolnavii care au primit anul trecut o “donaţie” de acest fel erau strãini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite