Un documentar despre români, material pedagogic în școlile spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul pentru Educație din Cantabria va folosi documentarul „Un euro, 3,5 lei”, al producătorului Carlos Iglesia, ca material didactic în școlile din comunitate.

Deoarece există multe similitudini între felul în care au emigrat spaniolii în țările europene, în urmă cu 40 de ani, și migrarea românilor în Spania, Consiliul pentru Educație al Guvernului Autonom din Cantabria a hotărât să prezinte în școli documentarul „Un euro, 3,5 lei”.

Inspirat din filmul artistic „Un franc, 14 pesetas”, documentarul urmărește viața de zi cu zi a unor români stabiliți în Spania. Este vorba despre un teolog, un croitor, o menajeră și un meșter constructor care își povestesc aventurile din Spania.

Producătorul Carlos Iglesias surprinde momente cheie din viața acestor imigranți, asemănătoare cu cele trăite de către spanioli, când au emigrat în Europa.

 Astfel, Consiliul pentru Educație a hotărăt să introducă acest documentar ca material didactic în școlile din Cantabria pentru ca elevii să vadă cu alți ochi emigranții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite