Noi detalii în dosarul poliţiştilor corupţi din Coslada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător din Coslada a făcut presiuni asupra unei românce să-şi retragă o plângere depusă împotriva unui agent de poliţie. Într-o convorbire telefonică, judecătorul Carlos

Un judecător din Coslada a făcut presiuni asupra unei românce să-şi retragă o plângere depusă împotriva unui agent de poliţie.

Într-o convorbire telefonică, judecătorul Carlos Nogales relatează fostului şef al Poliţiei Locale Coslada, Gines Jimenez Buendia, episodul în care a încercat să determine o româncă să renunţe la plângerea depusă împotriva agentului Adrian J. Oamenii legii au refuzat să dezvăluie identitatea tinerei, aceasta fiind martor protejat în proces.

În noaptea de 27 martie 2007, două românce s-au prezentat la sediul Poliţiei Locale, unde una dintre ele a denunţat că agentul Adrian J., cu care în trecut avusese o relaţie sentimentală, a maltratat-o. După ce a depus plângerea, tânăra se întorcea acasă cu maşina, împreună cu o prietenă.

Adrian J. a aflat că românca a fost la sediul Poliţiei, a urmărit-o şi, într-o intersecţie, i-a blocat trecerea cu autototurismul său personal. El a coborât din maşină, a spart parbrizul autoturismului româncei, a înjurat-o şi a ameninţat-o.

Judecătorul, prieten cu poliţiştii

Potrivit înregistrărilor convorbirilor telefonice dintre Carlos Nogal şi Gines Jimenez, atât judecătorul, cât şi agentul Adrian J. şi familia acestuia, au informat-o pe tânără despre "consecinţele negative pe care le poate avea o plângere depusă împotriva unui poliţist". Avocatul lui Adrian J. susţine că românca îl hărţuia pe agent.

El a prezentat ca probă un mesaj de text pe care agentul i l-a trimis tinerei în luna octombrie şi în care îi scria să-l lase în pace. Proba nu a fost luată în considerare de judecătorul Eduardo Cruz Torres, care se ocupă de acest caz.

În afară de înregistrările telefonice, anchetatorii au fotografii care demostrează strânsa legătură între judecătorul Carlos Nogal şi politiştii corupţi din Coslada.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite