În luna decembrie, 210.000 de şoferi vor fi supuşi testelor de alcoolemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două săptămâni, între 8 şi 21 decembrie, agenţii departamentului Circulaţie din cadrul Direcţiei Naţionale de Trafic din Spania testează zilnic câte 15.000 de conducători auto

Timp de două săptămâni, între 8 şi 21 decembrie, agenţii departamentului Circulaţie din cadrul Direcţiei Naţionale de Trafic din Spania testează zilnic câte 15.000 de conducători auto pentru verificarea nivelulului de alcoolemie.

Această măsură vizează, în special, prevenirea accidentelor cauzate de şoferii care participă la tradiţionalele mese festive organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă de firmele la care lucrează.

Controalele se desfăşoară după-amiaza şi seara, astfel încât să fie supuşi probelor de alcoolemie atât cei care au luat parte la mesele de prânz, cât şi cei care au participat la cine festive. Vor exista în jur de 800 de puncte de control, iar în localităţile cu peste 25.000 de locuitori se vor organiza controale suplimentare.

Iniţiativa Direcţiei de Trafic are la bază trista statistică a lunii decembrie 2007, când s-au înregistrat 223 de decese provocate de accidentele auto, iar mulţi dintre şoferii vinovaţi se întorceau de la mesele festive organizate de companiile la care lucrau.

În Spania, limita maximă de alcool permisă pentru a conduce este de 0,25 mg/l în aerul expirat sau 0,5 gr/l în sânge. Pentru şoferii profesionişti şi pentru începători, limita este de 0,15 mg/l în aerul expirat şi 0,3 gr/l în sânge.

 
Pentru depăşirea limitelor maxime legale ale alcoolemiei, amenda este de la 300 la 600 de euro şi se pierd între 4 şi 6 puncte, din totalul de 12 acordate iniţial.

Conform Codului Penal din Spania, dacă nivelul alcoolemiei şoferului depăşeşte 1,2 gr/l în sânge, fapta devine infracţiune, iar autorul este pedepsit cu închisoare de la trei la şase luni şi muncă în folosul comunităţii, de la 30 la 90 de zile.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite