50 de ţigani români, evacuaţi forţat dintr-o închisoare din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii ocupaseră abuziv un penitenciar dezafectat din capitala Spaniei, s-au racordat ilegal la curent şi la apă şi au transformat clădirea într-un depozit de gunoaie şi fier vechi. Administraţia Penitenciarelor vra să demoleze închisoarea.

Incredibil, dar adevărat! Cincizeci de ţigani români au fost cu greu convinşi să plece dintr-o închisoare. Poliţia a fost nevoită să-i evacueze cu forţa, dat fiind că aceştia nu doreau în ruptul capului să părăsească penitenciarul. Explicaţia? Românii ocupaseră abuziv modulul pentru femei dintr-o închisoare dezafectată de mai mulţi ani, din Carabanchel (Madrid). Clădirea în care se adăpostiseră românii era singura care mai rămăsese în picioare din fostul penitenciar, iar acum Ministerul de Interne, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, intenţionează să demoleze şi acest ultim corp de clădire, scrie El Pais.

Românii de etnie romă care au ocupat închisoarea au strâns tone de fier vechi, gunoaie, cărucioare de cumpărături şi tot felul de obiecte în noua lor "locuinţă". Poliţiştii au găsit o mizerie de nedescris şi mormane de gunoaie în clădire, contrastând cu televizoarele cu plasmă şi aparatele video de ultimă generaţie pe care ţiganii şi le instalaseră în "sufragerii".

Trăiau între gunoaie, dar aveau "plasme" uriaşe

Evacuarea clădirii a început ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00. O duzină de poliţişti s-a prezentat la faţa locului, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor şi a început trambalarea persoanelor. "Ce vom face cu toate lucrurile astea? Sunt aici cu familia şi nu ştim unde vom dormi la noapte", s-a plâns Ionuţ Huancă, de 23 de ani, care a sosit în "penitenciar" în septembrie anul trecut.

Ocupanţii au folosit cutii şi cărucioare pentru a scoate tonele de obiecte strânse de-a lungul timpului în clădire. Înăuntru, românii îşi încropiseră adevărate apartamente aproape independente unele de altele, unde locuiau familii întregi. Aveau zone de "relaxare", cu canapele, plasme uriaşe şi playere dvd de ultimă generaţie. Alături, dormitoarele, unele separate cu cortine de restul camerelor. Fosta piscină a unităţii devenise o groapă de depozitare a gunoiului, în care erau aruncate, de-a valma, tot felul de obiecte.

Pentru a avea lumină şi apă, cei 50 de ţigani români s-au conectat ilegal la reţelele şi canalizările din zonă. "Există tone de cablu de cupru înăuntru", a spus un agent al poliţiei prezent la evacuare.

Citeşte pe adevarul.es ce a găsit poliţia în "locuinţa" romilor şi ce se va construi în locul penitenciarului dezafectat.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite