Închisoare pentru jurnalistul El Mundo care l-a apărat pe criminalul Dorel Marcu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul spaniol CCOO i-a acţionat în judecată pe Salvador Sostres, editorialistul El Mundo care a scris despre "asasinul cu webcam" român că este un băiat normal şi pe directorul El Mundo, Pedro J. Ramirez.

CCOO (Comisiones Obreras), cel mai mare sindicat din Spania a prezentat o plângere la judecătoriile de instrucţie contra lui Salvador Sostres şi directorului El Mundo, Pedro J. Ramirez, după apariţia editorialului "Un băiat normal" în respectiva publicaţie, scrie Publico.

În articolul respectiv, Sostres susţinea că "un băiat normal de 21 de ani, care este îndrăgostit de iubita sa însărcinată, este normal să-şi piardă sufletul şi minţile, simţul şi lumea exterioară din vedere, dacă într-o zi, venind acasă, prietena sa îi spune că îl va părăsi şi că, în plus, copilul pe care îl aşteaptă nu este al lui". Textul făcea aluzie la crima comisă de românul Dorel Marcu, din Copşa Mică, stabilit în Torrejon de Ardoz (Madrid), care şi-a strangulat iubita însărcinată în 5 luni, arătându-i apoi cadavrul pe webcam tatălui său, în România.

Acuzaţi de incitare la ură, discriminare şi violenţă

Plângerea făcută de CCOO îi acuză pe Sostres şi Ramirez de provocare a discriminării, a urei şi violenţei din motive rasiste, antisemite sau care privesc ideologia, religia şi credinţele, situaţia familială, originea sau sexul, printre altele.

Plângerea, redactată de avocatul Antonio Segura, semnalează că articolul a fost publicat în cotidianul El Mundo şi pe site-ul ElMundo.es în 7 aprilie, iar ulterior, după valul de indignare şi proteste ale cititorilor, directorul Pedro J. Ramirez a cerut scoaterea textului de pe site.

Citeşte pe adevarul.es ce pedeapsă riscă cei doi jurnalişti dacă vor fi găsiţi vinovaţi de justiţia spaniolă şi vezi articolul care a generat polemica, "Dorel, un băiat normal"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite