Au crescut comisioanele băncilor pentru cardurile de debit și de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile spaniole au mărit taxele pentru cardurile de debit și de credit, consemnându-se cele mai ridicate cote din ultimii patru ani.

Conform datelor furnizate de Banca Națională a Spaniei, de la începutul anului și până în prezent băncile spaniole au urcat taxele pentru cardurile de debit cu 3,6%, iar pentru cele de credit, cu 1,6%.
Clienții au ajuns să plătească în medie 15,71 euro anual, pentru cardurile de debit și 31,75 euro, pentru cardurile de credit. Aceste taxe variază în funcție de unitatea bancară.
Într-un an de zile taxele pentru cardurile de debit au crescut cu 14,5%, iar pentru cele de credit, cu 9,89% . În luna martie a anului 2008, un client plătea în medie 13,71 euro pe an, pentru un card de debit și 28,89 euro pe an, pentru unul de credit.
Băncile au crescut și comisioanele semestriale percepute pentru întreținerea conturilor curente și de economii. Dacă în luna martie a anului trecut pentru un cont curent, clienții plăteau 19,18 euro, acum ei au ajuns să plătească 20,55 euro. În cazul conturilor de economii, anul trecut clienții achitau băncilor 18,34 euro, iar anul acesta achită 19,71 euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite